fbpx
AirbusCargoNieuwsTypeVliegtuigen

Air Belgium ontvangt twee A330’s voor volledige vrachtvluchten

Air Belgium verwelkomde deze week twee nieuwe toestellen. De vliegtuigen zullen volledige vrachtvluchten gaan uitvoeren naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. Vanwege de coronacrisis lopen de inkomsten met het uitvoeren van passagiersvluchten terug. Om extra inkomsten te genereren besloot de maatschappij al eerder om een vrachtnetwerk op te zetten.

Toestellen

Het was nog een tijd onbekend welk type toestel de maatschappij zou kiezen voor haar vrachtvluchten. Air Belgium heeft gekozen voor de Airbus A330. Het is niet een grote verrassing dat voor dit type toestel is gekozen. De maatschappij heeft al een volledige Airbus vloot bestaande uit de A340. De twee A330’s die deze week de vloot versterkte waren eerder actief voor Qatar Airways. De OO-CMA en OO-AIR vliegen momenteel nog in de kleuren van haar vorige werkgever. De vliegtuigen werden eerder deze week gevlogen naar Dublin waar ze waarschijnlijk de nieuwe kleuren zullen krijgen.

Uitbreiding

De speciale vrachtafdeling van de maatschappij zal in de aankomende weken nog blijven groeien. Naar verwachting komen er nog twee ex-Qatar toestellen naar België om de vloot te versterken. Aan het eind van het jaar hoopt de maatschappij in totaal zes toestellen te hebben in haar vrachtvloot.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button