fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en Crew

Cathay Pacific introduceert 49-daagse werkperiodes

Het personeel van Cathay Pacific krijgt vanaf vandaag te maken met nieuwe regelgeving. Vorige maand kondigde de regering van Hong Kong al aan dat ze de maatregelen tegen het coronavirus wilde aanscherpen. Al het vliegende personeel moet bij aankomst in Hong Kong verplicht in quarantaine. Dit zorgt ervoor dat een dienst rotatie nu 49 dagen lang is geworden.

49 dagen

De lange tijd tussen diensten wordt veroorzaakt door deze nieuwe quarantaine regel. De crew zal eerst een 21 dagen durende werkperiode uitvoeren, aan het eind van deze periode moet het personeel in quarantaine in het Headland Hotel. Nadat deze periode erop zit moet het personeel nog eens een extra 14 dagen in zelf-isolatie in het Taikoo Shing hotel in Hong Kong. Na de tweede periode van quarantaine krijgt de bemanning een verplichte rust tijd van 14 dagen. Dit zorgt ervoor dat een volle rotatie zo’n 49 dagen zal kosten.

Uitzonderingen

Volgens Bloomberg News zou de overheid een paar uitzonderingen hebben gemaakt. De nieuwe regel zal niet gelden voor de routes van en naar China, Taiwan en Macau. Ook sommige vluchten die via Anchorage, Alaska vliegen hoeven niet de nieuwe quarantaine regels te volgen. De laatste uitzondering wordt gemaakt voor personeel dat vluchten uitvoert waar geen passagiers vervoerd worden en het vliegtuig niet verlaten.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button