fbpx
CoronavirusHelikoptersNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Eerste vaccins per helikopter aangekomen op Saba

De eerste lading vaccins voor Saba is gisteren per helikopter aangekomen op het eiland. De 1.500 vaccins van fabrikant Moderna werden door KLM afgeleverd op Sint-Maarten.

Vaccins

Na aankomst werden de vaccins verdeeld en per helikopter getransporteerd naar Saba. Maandag zal het vaccinatieprogramma daadwerkelijk beginnen voor de inwoners.

Met de aankomst van 1.500 Moderna vaccins zal Saba naar verwachting de eerste gemeente van het Koninkrijk worden dat al haar inwoners van 18 jaar en ouder kan vaccineren. Saba heeft de regering verzocht voor nog een extra dosis 100 vaccins om iedereen de twee benodigde vaccins te kunnen geven. Eind maart zal de tweede ronde naar verwachting beginnen.

KLM

De KLM voerde eerder deze week al meerdere vluchten uit richting het Caribisch gebied. Ook de eilanden van Aruba en Bonaire hebben nu ook toegang tot de vaccins die aan Nederland geleverd zijn. Eerder schreef deze website al een artikel over hoe de vluchten werden ontvangen bekijk deze hier.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button