fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Het regent 777 in Denver na motorexplosie

Een Boeing 777-200 van United Airlines kreeg enkele minuten na het opstijgen een motorstoring, onderdelen van het vliegtuig zijn in een woonwijk in Denver gevallen.

Het vliegtuig verliet op 20 februari Denver International airport als UA 328, met 241 mensen aan boord. Flight tracking website Flightradar laat zien dat de Boeing 777-200 terugkeerde naar Denver en ongeveer 25 minuten later een succesvolle noodlanding heeft gemaakt.

Getuigen op de grond meldden op sociale media dat zij een luide explosie hoorden. Ook zagen ze rook komen uit de rechtermotor van het vliegtuig, dat tot ongeveer 13.500ft (4000 meter) was geklommen.

Onderdelen van de 777 ©BreakingAvnews

Delen van de motor vielen vervolgens op de grond. Op Twitter geplaatste foto’s toonden grote delen van de motor in de voortuin van een huis in Broomfield, een voorstad van Denver, ook lagen verschillende grote metalen stukken verspreid over een veld. De luchtvaartmaatschappij uit Chicago zegt dat het toestel 231 passagiers en tien bemanningsleden aan boord had. Niemand raakte gewond.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button