fbpx
Air France-KLMAirlinesKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenToekomst NL luchtvaart

Corendon en Sunweb maken zich zorgen om eigen reisorganisatie KLM

KLM is van plan om zodra het reisadvies voor toeristen wordt versoepeld, haar eigen reisorganisatie bekend maken onder de naam ‘KLM Holidays’. Zo meldt de Telegraaf. Concurrenten zoals Corendon en Sunweb zijn het hier niet mee eens.

Bovenop de reispakketten van KLM, de zogeheten Package Deals waarbij klanten tegelijk met hun vlucht ook een hotel en een huurauto kunnen boeken, komt KLM nog met het voorstel om een eigen reisorganisatie te starten. Om die reden heeft KLM afgelopen vrijdag een strategisch belang genomen in Airtrade, een vliegticketbedrijf dat onder meer is gespecialiseerd in het samenstellen van reizen. “We willen nu zelf in de top-3 touroperators voor vliegvakanties komen, samen met onze zuster Transavia Holidays”, zegt Harm Kreulen, directeur KLM Nederland tegen de Telegraaf.

Oneerlijk

Volgens de Telegraaf is KLM van plan een eigen touroperator bekend te maken. Concurrenten Corendon en Sunweb vinden dat KLM hiermee misbruik maakt van haar staatssteun. “KLM krijgt miljarden aan staatsleningen om corona te overleven,” zegt Corendon-directeur Steven van der Heijden.

Handig?

KLM verwacht pas in 2024 dat er weer evenveel passagiers kunnen worden vervoerd als voor de coronacrisis. Het bericht over de overname van Airtrade kwam een dag nadat Air France-KLM haar record verlies bekend had gemaakt. Wel denkt KLM om aankomende zomer meer te kunnen vliegen dan nu, als een groter deel van de bevolking gevaccineerd is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button