fbpx
Lelystad AirportMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRotterdam The HagueVliegvelden

Geen geluidsoverschrijdingen rondom Maastricht, Rotterdam en Lelystad

Uit handhavingsrapportages van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat de luchthavens van Maastricht, Lelystad en Rotterdam in het jaar 2020 geen overschrijdingen voor geluid hebben laten zien.

Door de coronacrisis is er vorig jaar aanzienlijk weinig gevlogen, dit heeft effect gehad op de rapporten van ILT. De drie vliegvelden hebben geen overschrijdingen van de geluidsnormen laten zien. Daarnaast is de ILT voor wat betreft Maastricht Aachen Airport coulant geweest met corona-gerelateerde nachtelijke vrachtvluchten. Voor Rotterdam The Hague Airport is het aantal nachtvluchten gehalveerd. 8 van die vluchten werden nader onderzocht maar de ILT constateerde geen overtredingen.

Elk jaar stelt de ILT een handhavingsrapportage op met de resultaten van haar toezicht. Voor de regionale luchthavens gelden geluidsnormen en regels voor het gebruik van de luchthaven. ILT houdt hier toezicht op en resultaten komen in het jaarlijks rapport terecht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button