fbpx
NieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOnderwerpenSchiphol AirportVeiligheid

Miljoenendiefstal op Schiphol

In de afgelopen maanden zijn er elf verdachten aangehouden voor twee afzonderlijke diefstallen van duizenden iPhone’s op Schiphol. De buit telt zo’n negentien miljoen euro.

Tijdens verschillende doorzoekingen van de Marechaussee bij bedrijven op Schiphol-Oost en in Duitsland zijn er 9.200 gestolen telefoons teruggevonden. De Marechaussee opende het onderzoek in December en er zijn vijf verdachten aangehouden. Daarnaast is er nog 141.000 euro aan contant geld en een Audi in beslag genomen.

Een van de verdachten zou betrokken zijn geweest bij een andere diefstal op Schiphol. Hier ging het om een diefstal van telefoons met een waarde van ongeveer drie miljoen euro. Tijdens de onderzoekingen is er 30.000 euro aan contant geld gevonden. De Marechaussee zegt dat de twee diefstallen op verschillende punten overeenkomen met elkaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button