fbpx
AirlinesBoeingIncidentenNieuwsOnderwerpenOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

VS zet 777’s aan de grond na motorbrand

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA eist dat alle Boeing 777-200’s met de Pratt & Whitney-motoren geinspecteerd moeten worden. De vliegtuigfabrikant Boeing adviseert ook om ze aan de grond te houden.

Na het incident van afgelopen zaterdag waarbij de motor van een United Airlines Boeing 777-200 explodeerde boven Denver, heeft de FAA besloten dat alle 777-200’s met het motortype Pratt & Whitney geinspecteerd moeten worden. Bij het incident vielen motoronderdelen kort na de start in verschillende woonwijken. De FAA en de Amerikaanse onderzoeksraad NTSB onderzoeken de oorzaak van de motorexplosie.

Wereldwijd vliegen er momenteel 69 van de 128 Boeing 777-200’s met de Pratt & Whitney motoren. De resterende 59 vliegtuigen zijn opgeslagen en vliegen momenteel niet. Voor KLM heeft de maatregel geen gevolgen, aangezien haar Boeing 777-200’s voorzien zijn van het motortype General Electric.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button