fbpx
Air France-KLMAirlinesBestellingenEmbraerKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

KLM neemt eerste Embraer E195-E2 in ontvangst | Foto’s

KLM heeft vandaag in Brazilië de eerste Embraer E195-E2 in ontvangst genomen. Het vliegtuig is precies de vijftigste Embraer in de vloot van KLM.

KLM’s nieuwste aanwinst is de Embraer E195-E2. Het toestel, met registratie PH-NXA, gaat de Embraer-vloot van KLM Cityhopper versterken. In 2019 tekende KLM een order voor 21 toestellen en nog eens een optie voor 14 vliegtuigen. Inmiddels is de bestelling verhoogd naar 25 vliegtuigen. Op 22 januari maakte de Embraer haar eerste testvlucht onder de testregistratie PR-EDK nabij het hoofdkantoor van de fabrikant.

“De nieuwe E2 gaat echt een verschil maken,” zegt Warner Rootliep, Managing Director van KLM Cityhopper. “De toevoeging van de E195-E2 aan onze vloot is een cruciaal onderdeel van ons plan om onze ecologische voetafdruk in 2030 met 50 procent per passagier per kilometer te verminderen. Niet alleen is de E195-E2 een economisch aantrekkelijk vliegtuig, het past ook perfect binnen ons duurzaamheidsinitiatief ‘Fly Responsibly’. Het vernieuwen van de vloot zorgt momenteel voor de grootste CO2-reductie.”

“Dit geweldige vliegtuig, in de beroemde KLM-blauwe kleuren, levert een nieuw niveau van duurzaamheid vanwege de lage emissies en geluidsniveaus,” zegt Arjan Meijer, CEO van Embraer Commercial Aviation. “Het is het schoonste en stilste single aisle-vliegtuig dat vandaag de dag op de markt is.”

De eerste nieuwe Embraer wordt donderdagmiddag om 17.15 uur op Schiphol verwacht. Deze tijd wordt mogelijk aangepast.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button