fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Opmerkelijk: 26 Thai Airways-medewerkers beschuldigd van het in scene zetten van eigen dood

26 medewerkers van Thai Airways worden ervan beschuldigd dat ze hun eigen dood in scène hebben gezet. Dit om begrafenisuitkeringen te kunnen eisen bij hun werkgever.

Vervalste overlijdensakte

20 leden van de spaarcoöperatie voor werknemers van Thai Airways en hun advocaten hebben een officiële klacht ingediend. Met de klacht willen zij een onderzoek afdwingen naar werknemers die een neppe overlijdensakte zouden hebben gebruikt om een uitkering te krijgen voor hun begrafenis. Deze werden normaliter uitgedeeld door de spaarcoöperatie van Thai Airways.

Thai Airways vertegenwoordiger Weerayut Thuankong meldde het volgende: “De coöperatie heeft vastgesteld dat het aantal leden dat een begrafenisuitkering aanvraagt, in de loop van de afgelopen jaren verdacht is toegenomen. Wij hebben het door hen ingediende bewijsmateriaal gecontroleerd en vastgesteld dat de overlijdensakten vals bleken te zijn, aangezien de doodverklaarde personen nog steeds voor het bedrijf werken.”

Deze fraude, die sinds 2013 in gang is, heeft Thai Airways naar schatting een half miljoen euro gekost.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button