fbpx
CargoInnovatieNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

FedEx en Sikorsky werken aan vrachtvliegtuig met één piloot

FedEx en Sikorsky werken samen aan een systeem waardoor vliegen met slechts één piloot mogelijk zou worden. Ze voeren momenteel testen uit met een ATR 42-300.

Discussie

Het vliegen met een piloot is al langer een punt van discussie. De een ziet er veel financieel voordeel van in, de ander waakt voor de veiligheid. Het vliegen met een piloot brengt namelijk het risico met zich mee dat als de piloot een medisch probleem krijgt, er geen piloot is die het kan overnemen om veilig te landen.

De testen worden gedaan op ATR 42’s. Dit zijn relatief kleine toestellen die nu zijn uitgerust met speciale systemen die de veiligheid moeten waarborgen. De testen zouden deel zijn van een groter programma wat Sikorsky heeft lopen wat in de toekomst volledig geautomatiseerde vlucht voor zowel vliegtuig als helikopter mogelijk moet maken.

Mogelijkheden

Tot nu toe zijn de grootste commerciële toestellen waarin solo mag worden gevlogen privéjets. In de foto hierbeneden is te een Cessna CJ+, een van de grootse waarbij solo vliegen mag. Deze hebben bepaalde apparatuur aan boord waardoor dit mogelijk is. Voor FedEx zou dit een flinke kosten besparing opleveren. De kosten voor bemanningsleden per vlucht worden door dit gehalveerd.

Een Cessna CJ3+ waarbij vluchten met 1 piloot mogen. Sixflashphoto, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button