fbpx
CoronavirusNieuws

Heathrow meldt een verlies van twee miljard in 2020

Op 31 december zag de luchthaven een verlies van twee miljard pond als gevolg van de “verwoestende” impact van de COVID-19-pandemie.

In 2020 daalden de vrachtvolumes voor de luchthaven met 28 procent. Het aantal passagiers daalde van 70 miljoen naar 22,1 miljoen, een daling van 68%. Hiervan reisden meer dan de helft in januari en februari, voorafgaand aan de eerste lockdown.

John Holland-Kaye, CEO van Heathrow, verklaarde: “2020 is een van onze meest uitdagende jaren geweest – maar ondanks een verlies van twee miljard pond, en een daling van het aantal passagiers. Ik ben enorm trots op de manier waarop onze collega’s onze passagiers veilig hebben gehouden en de luchthavens van het Verenigd Koninkrijk open hebben gehouden voor essentiële bevoorrading. We kunnen hoopvol gestemd zijn voor 2021, nu Groot-Brittannië op het punt staat het eerste land ter wereld te worden dat op veilige wijze het internationale reizen en de handel op grote schaal kan hervatten.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button