fbpx
AirlinesCargoEditors choiceFinancieelKLMMaatschappijenMartinairNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

Nieuwe Nederlandse vrachtmaatschappij: Aerotranscargo NL

Nederland is een nieuwe vrachtmaatschappij rijker: het Moldavische Aerotranscargo is bezig met de oprichting van een Nederlandse dochtermaatschappij.

Aerotranscargo NL

De dochtermaatschappij moet Aerotranscargo NL, ofwel ATC-NL, gaan heten. De maatschappij zal onder leiding komen te staan van een groep voormalige Martinair- en KLM-managers. Inmiddels zijn bij de Nederlandse autoriteiten alle aanvragen ingediend voor de benodigde vergunningen en is de maatschappij van plan om deze zomer van start te gaan.

Boeing 747

De maatschappij zal vliegen met twee Boeing 747-400F’s. De twee Jumbo’s zullen vluchten uitvoeren vanaf Schiphol naar bestemmingen in China en de Verenigde Staten. Over de komende twee jaar wil ATC-NL verder groeien naar een vloot van twee 747-400’s. Vanaf 2024 moeten daar efficiëntere Boeing 747-8F’s en Boeing 777’s bij komen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button