fbpx
AchtergrondAir France-KLMAirlinesEmbraerFoto-artikelKLMNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVideoVliegtuigen

In beeld: de reis van KLM’s eerste E195-E2 naar Schiphol

Gisteren kwam de eerste Embraer E195-E2 van KLM Cityhopper aan op Schiphol. Het toestel werd traditioneel onthaald met twee vlaggen uit de ramen van de cockpit, de Nederlandse en Braziliaanse. Bekijk hier de reis die het toestel van Brazilië naar Nederland heeft afgelegd.

Vertrek

Dinsdag werd het toestel, de PH-NXA, in Brazilië in ontvangst genomen. Woensdag vertrok het vliegtuig vanuit São José dos Campos Airport begonnen aan een lange reis richting Nederland.

© KLM

Het vliegtuig vloog eerst naar Recife, in het noorden van Brazilië, waarna het in een keer de oceaan overstak in de richting van Tenerife. Vanuit Tenerife vloog het toestel gisteren door naar Schiphol, waar het tegen het einde van de middag aankwam.

© Wesley Herrebrugh

Foto’s: © KLM

Na de landing kwam het toestel met escorte langsgereden..

© Stefan Petersson

… en werd het op traditionele wijze onthaald:

© Jorn Elshout

© Wesley Herrebrugh

Tot slot nog een mooi foto-overzicht:

Dit artikel is tot stand gekomen met dank aan alle bijdragers: Wesley Herrebrugh, Jasper Meekel, Jorn Elshout, Stefan Petersson, Matthijs van Dusseldorp en KLM.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button