fbpx
AirbusCargoNieuwsRoutes en BestemmingenTypeVliegtuigen

A330’s van Air Belgium voorzien van nieuwe kleuren

De eerste Airbus A330 van Air Belgium is in Dublin voorzien van een nieuw kleurenschema. Volgende maand zal het toestel in opdracht van het Franse transportbedrijf CMA CGM gaan vliegen. Alle vrachtvliegtuigen zullen Luik als thuisbasis hebben.

Airbus A330

Het eerste toestel zal in maart beginnen met vluchten tussen Luik en de Amerikaanse stad Chicago. De OO-CMA is de eerste van vier A330’s die de maatschappij inzet in voor vrachtvluchten in haar netwerk. Het tweede vliegtuig, de OO-AIR, zal later volgende maand ook ingezet worden richting Noord-Amerika. Ook dit toestel zal onder de CMA CGM kleuren gaan vliegen.

Air Belgium

De maatschappij hoopt door deze vrachtoperatie extra inkomsten te verwerven nu de passagiersvluchten na genoeg stilliggen. De maatschappij opereert nog een vaste lijndienst tussen Schiphol en Paramaribo. Dit is vanwege het technische onderhoud aan de Boeing 777 van de SLM die normaal op deze route vliegt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button