fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Romp van Singapore Airlines Boeing 747-400F beschadigd in Brussel | Foto

Nadat de 747 op 26 februari van Dallas-Fort Worth naar Brussel vloog, bleek de 747-400F van Singapore Airlines schade aan de romp te hebben. Foto’s die op Twitter zijn geplaatst, is te zien dat de metalen romp van de jumbojet doorboord is, waardoor meerdere gaten zijn ontstaan. De grootste van deze gaten lijkt 50 centimeter in diameter te zijn.

Tijdens een inspectie na de vlucht werd de schade aan de romp ontdekt. Op de foto’s hieronder is te zien dat het gebied rond het rechterlandingsgestel was beschadigd, met ten minste vier duidelijke gaten.

Volgens onbevestigde bronnen zouden er uit een vrachtwagen stenen zijn gevallen, deze vrachtwagen werd gebruikt voor bouwwerkzaamheden op de luchthaven van Brussel. De vrachtwagen met de stenen was over de landingsbaan gereden. Deze stenen zouden vervolgens omhoog geslingerd worden door de wielen van het vliegtuig toen het met hoge snelheid landde.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button