fbpx
AirlinesBoeingIncidentenKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenVeiligheidVliegtuigen

KLM 777 keert terug na birdstrike-incident

Een Boeing 777-200(ER) van KLM is gistermiddag teruggekeerd naar Schiphol vanwege een birdstrike-incident. De 777 vloog van Amsterdam naar Zanzibar en keerde om boven Griekenland.

Het toestel van KLM met vluchtnummer KL515 en registratie PH-BQD heeft gisteren een birdstrike-incident gehad onderweg naar Zanzibar. Hierbij ontstond er schade aan de voorkant op een van de GE90-motoren.

De Boeing 777’s zijn recent veel in het nieuws door motorproblemen van de Pratt & Whitney-motoren. KLM heeft de GE90-motoren op haar 777’s en bovendien zijn er vogels in de motoren gevlogen en is dit dus geen interne motorprobleem.

Na 2 uur en 40 minuten vliegen besloten De piloten boven Griekenland om toch terug te keren naar Schiphol. Op Flightradar24 is dit goed terug te zien.

Vlucht KL515 © Screenshot Flightradar24

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button