fbpx
BoeingIncidentenNaast het nieuwsNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

Piloot aangevallen door kat in de cockpit

Een vlucht van Tarco Airlines had een bijzondere passagier in de cockpit: een wilde kat is stilletjes aan boord gekomen op een Boeing 737. De gezagvoerder werd aangevallen door de kat en moest terugkeren naar het vliegveld.

Van motorstoringen tot per ongeluk geopende deuren door passagiers, we hebben allemaal verschillende redenen gehoord waarom een vliegtuig een noodlanding moet maken. Maar dit keer is het toch even anders: Een noodlanding werd gemaakt omdat een piloot werd aangevallen door een kat en zichzelf niet kon verdedigen. De Boeing 737 van Tarco Airlines, die onderweg was van Khartoum in Soedan naar Doha in Qatar, moest dus omkeren.

De lokale pers meldt dat de kat onopgemerkt aan boord is gekomen terwijl het toestel in een hangaar stond. Uiteindelijk is het vliegtuig is veilig geland en de kat heeft gelukkig geen verwondingen aangericht.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button