fbpx
Air FranceNieuwsOpmerkelijk

Greenpeace activisten omzeilen beveiliging en verven Boeing 777 groen | Video

De milieuorganisatie Greenpeace is vandaag onbevoegd op het platform van de luchthaven Charles de Gaulle (CDG) gekomen om een geparkeerde Boeing 777 van Air France groen te verven.

De activisten noemen hun actie “greenwashing”. Op Twitter meldde Greenpeace: “Terwijl de wereld een vermindering van het luchtverkeer eist, denkt Jean-Baptiste Djebbari (Franse Minister van Transport) nog steeds dat een groen vliegtuig voldoende zal zijn,”

Tijdens de coronacrisis presenteerde Frankrijk een reeks investeringen, voornamelijk in waterstofenergie, om tegen 2035 een “groen vliegtuig” te creëren. Maar voor Greenpeace is het te weinig en te laat. “De klimaatcrisis speelt nu, en het is nu dat de verschillende sectoren hun uitstoot moeten verminderen om verdere problemen te vermijden,”

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button