fbpx
737 MAXBoeingIncidentenNieuwsVliegtuigen

737 MAX van American ervaart motorproblemen tijdens vlucht

Een Boeing 737 MAX van American Airlines heeft gister een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Newark in New Jersey. Het toestel was onderweg vanuit Miami naar Newark toen het tijdens de vlucht een motorprobleem kreeg.

Het anderhalf jaar oude toestel met registratie N327SK had op het moment van het incident 103 mensen aan boord. Volgens de eerste berichtgevingen kampte de motor met een oliedrukprobleem. Door dit probleem besloot de bemanning om de motor uit voorzorg uit te zetten. De FAA heeft een onderzoek gestart naar het incident.

De Boeing 737 MAX is sinds korte tijd weer in dienst genomen nadat het type ruim twintig maanden aan de grond stond. Dat werd veroorzaakt door het MCAS-besturingssyteem. Dit incident zou naar eerste berichten niets te maken hebben met de eerdere problemen die de 737 MAX ondervond.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button