fbpx
IncidentenMaatschappijenNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVeiligheid

Chinese crewleden geschorst wegens vechtpartij op kruishoogte

Meerdere Chinese media melden dat er een opmerkelijk voorval heeft afgespeeld aan boord van een vlucht van Donghai Airlines. Na een geëscaleerde discussie bleven twee crewleden niet ongedeerd.

Geescaleerde discussie

Twee crewleden zijn geschorst naar aanleiding van het incident. Aan boord ontstond er een discussie tussen een piloot en een steward/stewardess. Deze discussie bleef niet verbaal en werd al snel fysiek. Beide crewleden raakte gewond bij de stoeipartij. De oorzaak van de discussie zou het toiletgebruik in de first class zijn geweest. De piloot zat op het toilet terwijl er een passagier voor de deur stond te wachten. Het is soms gebruikelijk dat er wegens kapingsgevaar geen passagiers dicht bij de piloten mogen komen tijdens de vlucht, dus ook niet voor de deur van het toilet te wachten. De piloot achtte de steward/stewardess verantwoordelijk voor het in de gaten houden van de passagier. Dit escaleerde uiteindelijk tot een flinke woordenwisseling, en uiteindelijk fysiek geweld. De piloot verloor tijdens de stoeipartij een tand terwijl de steward/stewardess zijn of haar arm brak.

De South China Morning Post publiceerde de details van de vlucht met de Boeing 737-800. Het zou gaan om vlucht DZ6297 van Nantong naar Xiang op 20 februari. Het incident vond ongeveer 50 minuten voor de landing plaats.

Geschorst

Donghai Airlines heeft inmiddels laten weten dat de 2 crewleden geschorst zijn. Donghai Airlines meldde het volgende over het incident:

De maatschappij hechtte veel belang aan de ruzie tussen de bemanningsleden tijdens de vlucht en voerde een strenge intern onderzoek uit. De betrokken personeelsleden zijn geschorst om de veiligheid van de vlucht te garanderen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button