fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

Sneltest mag voortaan 24 uur oud zijn voor een reis naar Nederland

Het kabinet verlengt de verplichting om een sneltest aan te tonen voor mensen die Nederland in willen reizen. Reiziger moesten een maximaal vier uur oude sneltest kunnen aantonen. Dat wordt voortaan wegens praktische overwegingen 24 uur.

Onpraktisch

Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de huidige regel van maximaal vier uur van tevoren voor veel praktisch problemen zorgt.

De Jonge schrijft het volgende aan de Tweede Kamer: “Gezien het OMT-advies en de problemen in de huidige praktijk voor passagiers, kiest het kabinet ervoor dat de test voortaan moet zijn afgenomen maximaal 24 uur voor het aan boord gaan van het vlieg- of vaartuig“.

Mensen moeten naast de sneltest wel nog een PCR-test kunnen tonen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers in Nederland alleen hun overstap hebben, hoeven geen sneltest meer af te leggen. Deze groep vormt, volgens Hugo de Jonge, een kleiner risico omdat ze meteen doorreizen.

Vliegverbod VK opgeheven

Vliegtuigen en schepen die afkomstig zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk mogen vanaf vandaag weer landen en aanmeren in Nederland. Het vlieg- en afmeerverbod heeft volgen het demissionaire kabinet geen toegevoegde waarde meer. De Britse variant van het coronavirus heeft zich namelijk al in Nederland verspreid.

Reiziger uit het VK moeten wel nog negatieve test kunnen aantonen, en wordt hun sterk aangeraden om in quarantaine te gaan. Het vliegverbod met andere landen (Zuid-Afrika en een aantal Zuid-Amerikaanse landen) blijft wel van kracht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button