fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenBoeingFinancieelNieuwsVliegtuigen

‘Boeing dichtbij 737 MAX-miljardendeal met Southwest’

Boeing staat aan de vooravond van een 737 MAX-miljardendeal met Southwest Airlines, zo meldt persbureau Reuters.

Deal

De deal zou gaan om een bestelling door Southwest van tientallen 737 MAX-toestellen. Daarnaast zou de maatschappij mogelijk ook significantie aantallen opties op de vliegtuigen willen. Momenteel heeft de maatschappij al tientallen MAX-toestellen in haar vloot. De bestelling zou het eerste grote succes voor Boeing en de 737 MAX betekenen sinds het vliegtuigtype na twee dodelijke ongelukken in maart 2019 voor bijna twee jaar aan de grond werd gezet.

Southwest

Southwest zou naar verluidt ook de Airbus A220 nog overwegen. Mogelijk zet de maatschappij een – historische – Airbus-bestelling in als onderhandelingsmiddel om een gunstige deal met Boeing te sluiten. Mocht de maatschappij inderdaad verder met Boeing in zee gaan, dan zou het gewenste type de kleinere 737 MAX 7 zijn. Deze hebben een cataloguswaarde van ongeveer 100 miljoen dollar per stuk, al worden deze bij grotere deals vaak ver beneden die prijs verkocht.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button