fbpx
FinancieelNieuwsVliegtuigen

General Electric stoot leasemaatschappij af voor 25 miljard dollar

General Electric verkoopt zijn vliegtuigleasetak aan het grote, Ierse leasebedrijf AerCap. De koopsom bedraagt liefst 25 miljard dollar.

Fusie

Concreet betekent de overname door AerCap van de leasetak van het Amerikaanse General Electric dat de twee grootste vliegtuigleasemaatschappijen ter wereld samengaan. Voor de maatschappij, bekend als Gecas, wordt door het Ierse bedrijf 25 miljard dollar betaald. GE krijgt daarnaast een belang van 46 procent in het nieuwe leasebedrijf.

Europese Commissie

De plannen moeten eerst worden goedgekeurd door de Europese Commissie en andere mededingingsautoriteiten. Als de fusie doorgang vindt, heeft het nieuwe bedrijf straks meer dan 2000 vliegtuigen en 300 helikopters. Ongeveer een op de vier luchtvaartmaatschappijen huurt een of meerdere vliegtuigen van het gezamenlijke AerCap/Gecas.

General Electric heeft aangegeven de 25 miljard dollar die het krijgt uit de verkoop te willen gebruiken om schulden af te lossen. Daarnaast wil het bedrijf zich richten op de productie van vliegtuigonderdelen, apparatuur voor gezondheidszorg en elektriciteit.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button