fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Antonov An-26 verongelukt in Kazachstan

In de avond van zaterdag 13 maart, stortte een Antonov An-26 neer tijdens de landing op de luchthaven van Almaty. De crash eiste het leven van vier mensen. De oorzaak van de crash wordt momenteel onderzocht.

Op zaterdag 13 maart, rond 17:20 lokale tijd, stortte een Antonov An-26 neer tijdens de landing. Het vliegtuig werd gebruikt door Kazachse grenswachten van de Nationale Veiligheidscommissie en vertrok van de Kazachstaanse hoofdstad Nur-Sultan en ging naar Almaty.

Op de facebookpagina van Almaty Airport wordt het volgende gemeld: “er werd onmiddellijk een waarschuwing aangekondigd en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. Volgens voorlopige informatie is het vliegtuig vlak voor de baan neergestort.” De oorzaak van de crash wordt momenteel onderzocht.

In de onderstaande beelden is te zien hoe de hulpdiensten in actie kwamen:

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button