fbpx
BoeingNaast het nieuwsTypeVideoVliegtuigen

Video: trainingsvluchten op de KLM 747 in de jaren ’90 | Avondklokje

De piloten van KLM die vroeger werden opgeleid voor de Boeing 747 classic, vlogen trainingsvluchten op de luchthaven van Shannon in Ierland.

Vroeger, was het veel voorkomend dat piloten trainingsvluchten kregen in het echt, omdat de technologie voor simulators toen nog niet voldoende ontwikkeld was. De trainingsvluchten werden op een vliegveld uitgevoerd met weinig vliegverkeer. Het toestel waarop de piloten trainen maakt dan continu starts en landingen op de baan. Tegenwoordig worden de piloten opgeleid in simulators.

In de video is te zien hoe de piloten van KLM werden opgeleid op de Boeing 747 classic. Het bijzondere is dat het toestel continu starts en landingen maakt, wat vandaag de dag bijna nooit meer te zien is voor grote commerciële vliegtuigen zoals deze Boeing 747 classic van KLM.

© Ben

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button