fbpx
AirbusNieuwsVliegtuigen

Air Canada onthult retro-livery op Airbus A220

Air Canada heeft zijn retro-livery voor de Airbus A220-300 onthuld. Geïnspireerd door Trans-Canada Airlines (TCA), de voormalige nationale luchtvaartmaatschappij van Canada.

Dit is niet de eerste jet met de retro-livery die teruggrijpt naar TCA, maar het zal het enige vliegtuig zijn dat met deze livery vliegt in de vloot van Air Canada. De registratie van de A220 is C-GNBN en is de nieuwste A220-300 van Air Canada.

Trans-Canada Air Lines was de voormalige nationale luchtvaartmaatschappij van Canada. Opgericht in 1937, vloog de maatschappij ongeveer 27 jaar als de belangrijkste van Canada. Halverwege de jaren zestig werd de luchtvaartmaatschappij groter en bekender. Het TCA-logo bevatte voornamelijk het blad van Canada en is misschien wel het meest herkenbare kenmerk van de kleurstelling van Air Canada. Toen de luchtvaartmaatschappij een overhaul onderging, werd het nieuwe logo onthuld, met de bekende Rondelle.

Hier ziet u nogmaals de nieuwe retro livery:

© Air Canada

Daarnaast heeft Air Canada een filmpje over het toestel gemaakt op twitter:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button