fbpx
BoeingCargoMilitairNieuwsTypeVliegtuigen

Amerikaanse C-17 vervoert nucleaire wapens naar Vliegbasis Volkel

De Boeing C-17A Globemaster III van de Amerikaanse luchtmacht is vanmorgen geland op Vliegbasis Volkel. De C-17 kwam vanuit Lakehurst in Amerika en behoort tot de 62ste Air Wing McChord, die bekend staat om het vervoeren van nucleaire wapens.

“Nuke Carrier”, de bijnaam van de C-17, die bekend staat om het rondvliegen in Europa door de Amerikaanse luchtmacht. De Boeing C-17A Globemaster met de registratie 10-0220 is zondagavond rond tien uur vertrokken vanuit de luchtbasis Lakehurst in Amerika en is maandagochtend geland op Vliegbasis Volkel. De C-17 van de 62ste Air Wing McCord werd op Vliegbasis Volkel ontvangen door een Apache, die het luchtruim patrouilleerde.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button