fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL Nieuws

Belgische F16’s weer inzetbaar

De Belgische luchtmacht pakt haar taken voor de ‘Quick Reaction Alert’ weer op. Acht dagen geleden zette onze zuiderburen haar F16’s nog aan de grond. Dit was vanwege problemen met de motoren van de gevechtsvliegtuigen. Alle motoren zijn inmiddels geïnspecteerd en goedgekeurd door het technisch personeel.

QRA

De ‘Quick Reaction Alert’ is bedoeld om ingeval van luchtruimschending altijd twee toestellen gereed te hebben die de overtreder kunnen onderscheppen. Deze taak wordt tussen de Nederlandse en Belgische luchtmachten gedeeld. Omdat de Belgische toestellen niet inzetbaar waren namen de Nederlandse F-16’s tijdelijk deze rol over. Nu de vliegtuigen weer gebruikt kunnen worden valt de taak weer op de Belgische luchtmacht.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button