fbpx
BoeingNieuwsOpmerkelijk

China Airlines neemt afscheid van 747-400

Na het afscheid van de 747-400 bij KLM, neemt China Airlines nu ook afscheid van de Queen of the Skies. China Airlines, vloog op zaterdag 20 maart haar laatste 747-400 passagiersvlucht. De luchtvaartmaatschappij heeft de jumbojet sinds 1975 in dienst gehad.

China Airlines heeft zaterdag een rondvlucht gemaakt om afscheid te nemen van de 747-400. Het vliegtuig, B-18215, vertrok voor een vijf uur durende vlucht met 375 betalende passagiers. China Airlines meldt in een verklaring. “Al meer dan een halve eeuw is de 747 een van de belangrijkste vliegtuigtypes.”

Als eerbetoon aan het type werd de vlucht van zaterdag aangeduid als CI2747. De vlucht vertrok net na de middag. Volgens de vluchtgegevens vloog de 747 in een rechte lijn naar Japan. Op een hoogte van ongeveer 10.000 meter, en daalde het vliegtuig halverwege de vlucht tot 5000 meter, waarna het Mount Fiji omcirkelde.

Deze laatste vlucht werd in januari aangekondigd. Deze laatste vlucht was oorspronkelijk gepland voor zes februari, maar het werd uitgesteld als reactie op de toenemende bezorgdheid over het coronavirus op dat ogenblik. De vier resterende 747-400’s van China Airlines staan te koop. Deze 747’s zullen worden vervangen door Boeing 777-300ER’s met 358 zitplaatsen in drie klassen. Dit is een vergelijkbaar met de 747’s van de luchtvaartmaatschappij. De maatschappij behoudt voorlopig de 18 747-400F’s.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button