fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Kenya Airways gaat voorlopig over op vracht

Kenya Airways boekt een historisch verlies van meer dan 330 miljoen dollar voor het fiscale jaar 2020. Het aantal passagiers daalde met bijna twee derde, en het verlies op het aandeel was evengroot.

De financiële resultaten van de luchtvaartmaatschappijen voor het volledige fiscale jaar 2020 waren zwaar in het rood. Veel maatschappijen boeken historische verliezen. Het vierenveertig jaar oude Kenya Airways kondigde vandaag aan dat het verlies voor belastingen in 2020 36,57 miljard shilling (333,2 miljoen euro) zal bedragen – bijna verdrievoudigd vergeleken met het voorgaande jaar. Volgens The Star Kenya zei Allan Kilavuka, Chief Executive Officer van de luchtvaartmaatschappij dat het aantal passagiers daalde van 5,2 miljoen in 2019 tot 1,8 miljoen in 2021.

De luchtvaartmaatschappij, waarvan de samenwerking met Air France KLM in september afloopt, zal haar vrachtactiviteiten uitbreiden om de gevolgen van de dalende vraag naar passagiersvervoer te compenseren. Wij verwachten dat de passagiersactiviteiten zich in 2024 zullen herstellen na de COVID-19-pandemie, aldus de CEO.

Vorig jaar bouwde de maatschappij al een aantal van de vliegtuigen om in full-cargo vliegtuigen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button