fbpx
Air France-KLMBoeingKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

Nieuwe Boeing 777 van KLM geland op Schiphol

Donderdagochtend is de PH-BVV, KLM’s nieuwste Boeing 777-300ER, geland op Schiphol. Komende zaterdag arriveert er nog een nieuw toestel.

De PH-BVV landde donderdagochtend rond 08:00 uur lokale tijd op de luchthaven van Amsterdam. Het toestel vloog bijna negen uur vanaf de Boeing fabriek in Everett waar het toestel een lange tijd heeft gestaan. De PH-BVV draagt de naam ‘Nationaal Park’ Cocos Eiland’ en is de vijftiende Boeing 777-300ER in de KLM-vloot.

De nieuwe aanwinsten vergroten KLM’s vrachtcapaciteit na de uitfasering van de iconische Boeing 747. Daarnaast is de 2-motorige 777 moderner, stiller en efficiënter dan de Boeing 747. Voor het vervoer van eenzelfde hoeveelheid vracht is het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van de Boeing 777-300ER 23% lager dan de Boeing 747, aldus KLM.

Vlucht KLM9876 © Screenshot Flightradar24

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button