fbpx
CargoMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigenVliegvelden

Video: Ilyushin Il-62 geland in Maastricht

Gisteren bracht een bijzonder vliegtuig een bezoek aan Maastricht Aachen Airport: een Ilyushin Il-62 van Rada Airways. Bekijk hier de beelden van de landing.

Het bezoek van een Il-62M van Rada Airways is zeer uitzonderlijk, aangezien er van deze cargo-variant slechts twee ter wereld rondvliegen. Deze toestellen zijn gemodificeerd, de Il-62 is nooit als all-cargo-vliegtuig geproduceerd.

Het vliegtuig wordt aangedreven door vier motoren die zich achterop de romp bevinden. Er zijn slechts drie vliegtuigtypen die deze configuratie gebruiken. De motoren zorgen ervoor dat het vliegtuig aan de achterzijde relatief heel zwaar is. Een uitschuifbaar wieltje aan de achterzijde van het toestel voorkomt daarom dat het toestel achterover kiept als het aan de grond staat.

Wat extra bijzonder is, is dat de Il-62M met een ingetrokken landingsgestel kan landen. De romp is extra verstevigd en voorzien van een ‘onderhuidse ski’ die door het midden van het toestel loopt. De Ilyushin vloog voornamelijk in gebieden van de voormalige Sovjet-Unie, Cuba, Libië, Noord-Korea en Gambia. Momenteel wordt het toestel ook nog door verschillende regeringen, waaronder de Russische, en luchtmachten gebruikt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button