fbpx
Air France-KLMAirlinesBoeingNieuwsVliegtuigen

Boeing levert zijn eerste 787 Dreamliner sinds oktober

Het is ongeveer vijf maanden geleden dat Boeing een 787 Dreamliner afleverde. Maar op vrijdag 26 maart was het dan eindelijk zo ver, een gloednieuwe 787-9 werd overhandigd aan United Airlines.

“We hebben de 787-leveringen hervat, na enkele maanden van engineering-analyse en inspectiewerk. Onze toewijding aan veiligheid en naleving leidde ertoe dat we veel aspecten van het programma grondig hebben onderzocht om ervoor te zorgen dat we vliegtuigen blijven leveren die voldoen aan alle wettelijke eisen en aan de hoogste kwaliteitsnormen van Boeing.” – Woordvoerder Boeing

Vanaf het begin van het programma – meer dan 10 jaar geleden – heeft de Boeing 787 een aantal problemen moeten oplossen. Het ging onder meer om foutieve kwaliteitscontroles. Zoals vermeld in de verklaring van Boeing hierboven, heeft de fabrikant zijn programma herzien om aan de wettelijke voorschriften te voldoen en ervoor te zorgen dat de productie aan zijn kwaliteitsnormen voldoet. De vliegtuigbouwer heeft gedurende dit proces nauw met de FAA samengewerkt om zijn productieactiviteit te verifiëren en te herzien.

United is niet de enige maatschappij die op korte termijn nieuwe 787’s van Boeing verwacht. Luchtvaartmaatschappij Air Premia lijkt ook een 787-9 te verwachten. Air France-KLM verwacht ook nog 14 787-10’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button