fbpx
BoeingDuurzaamheidNieuwsVliegtuigen

‘Duurzame’ flyby 787 van Gulf Air bij opening Formule 1

Afgelopen zondag werd de Formule 1 Grand Prix geopend in Bahrein. Tijdens de opening maakte een Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air een flyby over het circuit, hierbij gebruikte de 787 Biofuel als brandstof.

De Formule 1 Grand Prix ging afgelopen zondag van start in Bahrein. Gulf Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein, stuurde een 787-9 Dreamliner naar het circuit toe om een flyby te maken. Hierbij gebruikte de Dreamliner Biofuel als brandstof, wat van de biomassa komt en duurzamer is dan normale kerosine. De overgang naar biofuel is een van de belangrijke factoren voor het verminderen van de uitstoot van CO2.

Hieronder is een tweet waarin de 787-9 de flyby maakt:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button