fbpx
AirbusCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Emirates voert eerste volledig gevaccineerde vlucht uit op 10 april

Op 10 april gaat Emirates met een Airbus A380 de eerste vlucht uitvoeren waarop alle crew én passagiers gevaccineerd zijn. De vlucht krijgt het nummer EK2021.

De vlucht vertrekt op 10 april om 12 uur lokale tijd vanuit Dubai International Airport en zal over verschillende gebieden van de Verenigde Arabische Emiraten vliegen. Waarna het toestel na anderhalf uur vliegen weer landt in Dubai.

De volledige gevaccineerde vlucht markeert een belangrijke mijlpijl van het vaccinatieprogramma van de VAE, maar ook de vooruitgang van Emirates bij het vaccineren van het personeel en in het bijzonder zijn piloten en cabinepersoneel. Met meer dan 8 miljoen prikken in totaal heeft ruim de helft van de Emiratische bevolking inmiddels al een vaccin gehad. Onder het Emirates-personeel ligt de vaccinatiegraad momenteel rond 85 procent.

Zoals bij elke gewone vlucht, wordt van passagiers van vlucht EK2021 verwacht dat ze 3 uur voor vertrek van de vlucht arriveren bij het inchecken met hun vliegticket. Ze moeten hun paspoort meenemen, evenals een vaccinatiecertificaat. Alle passagiers die met de EK2021 reizen, krijgen voor vertrek gratis een snelle COVID-19-test. In overeenstemming met voorzorgsmaatregelen moeten de passagiers de anderhalf meter-maatregel naleven en hun mondkapjes tijdens de reis dragen.

Tripset

Deze maand heeft Airbus een app gelanceerd genaamd ‘Tripset’. De applicatie biedt vlucht- en reisinformatie om het vertrouwen van passagiers in hun reis tijdens de COVID-19-pandemie te herstellen. Met Tripset kunnen passagiers worden geïnformeerd over de nieuwste en meest relevante reisvoorwaarden, beperkingen en gezondheidsvereisten, zonder dat ze verschillende bronnen hoeven te raadplegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button