fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Southwest Airlines bestelt 100 Boeing 737 MAX-vliegtuigen

Southwest Airlines heeft opnieuw haar toewijding aan Boeing laten zien en heeft vandaag een belangrijke order geplaatst van 100 737 MAX-vliegtuigen.

Met deze deal vergroot Southwest haar vloot tot ongeveer 600 vliegtuigen, die verdeeld zijn over de 737 MAX 8 en MAX 7 varianten. Gary Kelly, de voorzitter en CEO van Southwest zei het volgende: “Southwest Airlines gebruikt al bijna 50 jaar de Boeing 737-series, dit heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan ons succes. De bestelling van de 100 737 MAX-vliegtuigen bevestigt onze voortdurende waardering voor het vliegtuig en bevestigt onze plannen om de komende jaren de Boeing 737-vliegtuigen aan onze werknemers en passagiers aan te bieden. We zijn er trots op onze traditie voort te zetten om ‘s werelds grootste gebruiker van een volledig Boeing-vloot te zijn.”

Southwest heeft nagedacht over welk type vliegtuig de verouderde 737-700’s gaan vervangen. Er gingen geruchten rond dat de maatschappij de Airbus A220 zou overwegen vanwege de stoelcapaciteit. De deal van vandaag bevestigt echter dat Southwest zich blijft houden aan Boeing. In totaal heeft Southwest nu 200 737 MAX 7-vliegtuigen en 180 737 MAX 8-vliegtuigen besteld. Hiervan zijn er al meer dan 30 afgeleverd.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button