fbpx
AirlinesEditors choiceNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Madurodam Airlines en meer: 1 april-grappen in de luchtvaart

Zoals ieder jaar waren er ook gisteren weer een hoop 1 april-grappen in de luchtvaart. We maakten een overzichtje.

Madurodam Airlines

Allereerst kwam er groot nieuws vanuit Madurodam. Het attractiepark besloot het roer om te gooien en ‘Madurodam Airlines’ op te richten. De maatschappij gaat, in haar eigen toestel, als nieuw verdienmodel rondvluchten boven Nederland aanbieden. Er zijn afspraken gemaakt met de gemeentes Amsterdam en Rotterdam om bijzonder laag te mogen vliegen op unieke plaatsen. “We hopen het voor elkaar te krijgen om met ons toestel niet over, maar onder de Erasmusbrug door te vliegen.” De maatschappij hoopt op termijn ook de beschikking te krijgen over een eigen startbaan: “Natuurlijk dromen we over een eigen start- landingsbaan in ons park. Zodra we ons park mogen uitbreiden, staat een nieuwe landingsbaan hoog op de wensenlijst”.

Finnair

Finnair kwam met een heus ruimtevaartprogramma. De maatschappij heeft twee Airbus A350’s omgetoverd tot Space Shuttles en begint per direct met het vliegen naar Mars.

Emirates

Ook Emirates heeft een goed idee. De maatschappij “brengt liefde naar nieuwe hoogten” en gaat bruiloften aanbieden voor koppels die graag op 40.000 voet willen trouwen. Als kers op de taart worden de ‘bruiloftvluchten’ op verschillende routes georganiseerd met een Airbus A380!

Etihad

Naast Emirates kwam ook Etihad met een idee: alle vliegtuigen van de maatschappij zijn nu voorzien van de zogeheten ‘Etihad Chroma View’. De ramen hebben allerlei filters die met een knopje kunnen worden ingesteld. Het lijkt om een 1 april-grap te gaan, maar de feature wordt door de Etihad-volgers erg goed ontvangen..

Vliegvirus

We mochten als Up – zoals ieder jaar – natuurlijk zelf ook niet ontbreken. We wisten een exclusief interview te regelen met een anonieme vliegoloog, die ons waarschuwde voor het gevaar van een nieuwe variant: het vliegvirus. Lees hieronder meer!

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button