fbpx
AirbusDefensieEindhoven AirportMilitairNieuwsNL NieuwsNL Vliegvelden

Defensie neemt vierde A330MRTT in ontvangst

Eerder deze week landde de nieuwe A330MRTT op vliegbasis Eindhoven. Met de komst van de T-057 zijn er nu vier Airbussen voor defensie actief op de Brabantse luchthaven. De A330MRTT’s zijn niet alleen van de Nederlandse luchtmacht. De aanschaf, onderhoud en operatie is een internationaal project tussen zes verschillende landen.

De landen hebben samen negen toestellen aangeschaft waarvan er vijf op Eindhoven gebaseerd zullen zijn. De andere vier zullen Keulen als thuisbasis hebben. Voor de zomer van 2024 moeten alle vliegtuigen geleverd zijn.

A330MRTT

De A330MRTT is meer dan alleen een tankvliegtuig. De MRTT staat voor Multinational Multi Role Tanker Transport. Naast het bijvullen van andere vliegtuigen kan het toestel ook 267 passagiers en 45 ton vracht meenemen. Het vliegtuig kan ook ingezet worden als een medisch toestel. Binnen korte tijd zijn er zes intensive care-units op te bouwen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button