fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigen

TAP vliegt ruim tien uur met A321LR

De Portugese maatschappij TAP heeft een bijzondere vlucht uitgevoerd met haar twee jaar oude Airbus A321LR. Het toestel, met registratie CS-TXA, vloog van Maputo in Mozambique naar Kaapverdië. Oorspronkelijk zou het toestel nog stoppen in Luanda in Angola. Echter werd de vlucht doorgezet direct naar de eind bestemming. Daarmee bleef het toestel iets langer dan tien uur in de lucht.

Het is vrij opmerkelijk voor een ‘narrow-body’ om zulke afstanden af te leggen. Airbus heeft speciaal deze variant van de succesvolle A320 ontwikkelt voor deze afstanden. Om maatschappijen instaat te stellen om toch bepaalde routes te vliegen waar niet genoeg vraag voor is met een ‘wide-body’.

Hieronder is lange route van de CS-TXA te zien.

©Flightradar24

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button