fbpx
AirlinesNieuwsVliegvelden

Paashaas brengt bezoek aan Schiphol

De Paashaas is vanochtend op bezoek geweest bij Schiphol. Normaal gesproken is het met Pasen altijd een stuk drukker op de luchthaven, maar dat valt nu – net als vorig jaar – tegen.

Vluchten

In de week na Pasen (van 5 tot 11 april) verwacht Schiphol gemiddeld 460 vluchten per dag. In de laatste week van maart zag de luchthaven ongeveer 406 vluchten per dag. Het is een groot verschil ten opzichte van eerdere jaren, toen er met Pasen wel eens ruim 200.000 mensen per dag via Schiphol reisden.

Verenigde Staten

Ondertussen worden in de Verenigde Staten dit weekend nieuwe recordaantallen passagiers gezet (ten opzichte van vorig jaar). Op 1 en 2 april reisden er meer dan 1,5 miljoen passagiers door heel de VS. Op 2 april waren dit er, om precies te zijn, 1.580.785 passagiers: een nieuw record sinds het begin van de pandemie. De afgelopen tijd loopt het aantal passagiers in de VS weer flink op. Naar verwachting zullen de aantallen doorgroeien, nu het CDC – ook wel het Amerikaanse RIVM genoemd – heeft aangegeven dat volledig gevaccineerde reizigers veilig kunnen reizen. De afgelopen weken zagen de aantallen er zo uit:

  • 12 maart: 1,409,771 passagiers
  • 18 maart: 1,413,141 passagiers
  • 19 maart: 1,477,841 passagiers
  • 21 maart: 1,543,136 passagiers
  • 28 maart: 1,574,228 passagiers
  • 2 april. 1,580,785 passagiers

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button