fbpx
AirlinesCorendonFinancieelNieuwsNL Nieuws

Goed nieuws: reisorganisaties kunnen vouchers terugbetalen

Goed nieuws voor klanten die nog altijd wachten op de terugbetaling van hun reisvouchers: vanaf maandag kunnen reisorganisaties eindelijk beginnen met terugbetalingen. Dat meldt NU.nl.

Maandag wordt ongeveer 50 miljoen euro overgemaakt aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Bij deze stichting kunnen reisorganisaties een lening krijgen om klanten hun reisvouchers terug te betalen. Veel reisorganisaties zijn zo hard geraakt door de coronacrisis dat dit momenteel niet helemaal op eigen financiële kracht lukt.

Volgens de branchevertegenwoordiger ANVR staat in totaal ongeveer 600 miljoen euro aan vouchers uit. In totaal zal vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat 400 miljoen euro ter beschikking worden gesteld aan de SGR. Onder meer Corendon heeft eerder aangegeven het fonds nodig te hebben voor de uitbetaling van duizenden vouchers. TUI en Sunweb keerden het geld eerder al uit naar hun klanten. Voor D-reizen, dat deze week failliet ging, komt het fonds te laat.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button