fbpx
Air France-KLMAirlinesFinancieelKLMNieuws

Opnieuw flinke bonus voor CEO Air France-KLM ondanks recordverlies

Ben Smith, CEO van Air France-KLM, heeft het afgelopen jaar een aandelenbonus van 2 miljoen euro ontvangen, ondanks een recordverlies van ruim 7 miljard euro.

De bonus ter hoogte van 2 miljoen euro wordt onder voorwaarden pas in 2023 uitgekeerd. De beloning is niet afhankelijk van de winst van Air France-KLM, maar van bepaalde doelen zoals kostenreducties.

Vorig jaar ontstond veel ophef toen Smith halverwege het jaar en middenin de coronacrisis nog een bonus van ruim 7,5 ton ontving voor het jaar 2019. De Nederlandse overheid stemde als aandeelhouder destijds tegen de beloning. Smith bleek vervolgens in aanmerking te komen voor een bonus als hij overheidssteun wist binnen te halen. Smith maakte toen bekend dat hij in 2020 een kwart van zijn salaris zou inleveren en zou afzien van zijn bonus.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button