fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Southwest roept duizenden cabinemedewerkers terug van verlof

Southwest Airlines heeft duizenden cabinemedewerkers teruggeroepen van verlof en is bezig met voorbereidingen op een drukke zomer.

Vorige week riep Southwest al meer dan 200 piloten terug van verlof. De maatschappij lijkt te rekenen op een drukke zomer. Vandaag werd namelijk bekend dat het bedrijf 2.700 cabinemedewerkers heeft opgeroepen om weer aan de slag te gaan. Vanaf 1 juni zullen ze terugkeren in de cabine. De stewards en stewardessen behoren tot de groep van 12.000 Southwest-medewerkers die gebruik maakten van het vrijwillige verlofprogramma van de maatschappij. Hierbij werd 50 procent van het salaris doorbetaald en konden de werknemers gebruik blijven maken van hun gezondheidsverzekering.

In de tussentijd loopt het aantal dagelijkse vluchten van Southwest omhoog naar 3.000. Het verschil met 2019 wordt daarmee steeds kleiner. De maatschappij voerde toen op piekdagen meer dan 4.000 vluchten uit. Onlangs gaf het Amerikaanse Centre for Disease Control aan dat volledig gevaccineerde Amerikanen in ieder geval in het binnenland weer veilig op reis kunnen – zonder test- of quarantaineverplichtingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button