fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL Nieuws

Straaljagers uit verschillende landen trainen boven Noordzee

De komende twee weken zullen er 50 gevechtsvliegtuigen uit vijf verschillende landen deelnemen aan de internationale oefening ‘Deviant Dragon’. De oefening vindt plaats in het luchtruim boven de Noordzee.

De oefening is een alternatief voor de jaarlijkse internationale oefening ‘Frisian Flag’, die jaarlijks in april plaatsvindt op de vliegbasis Leeuwarden. Vanwege de corona-pandemie gaat Frisian Flag voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door.

Oefenmissies

De deelnemende piloten beoefenen het gezamenlijk uitvoeren van missies met grote aantallen vliegtuigen. Naast Nederlandse toestellen zullen onder meer Amerikaanse F-15 Eagles, Duitse Typhoons en Tornado’s en Belgische en Deense F-16’s deelnemen aan de oefening. Van 12 tot en met 22 april zullen op maandag tot en met donderdag in de middag oefenmissies worden uitgevoerd. Het oefengebied is grotendeels een speciaal aangewezen gebied, dat zich uitstrekt tot ongeveer 200 kilometer noordwaarts vanaf Leeuwarden.

Thuisbases

De toestellen opereren vanaf hun eigen thuisbases, voor de Amerikaanse toestellen is dat de vliegbasis Lakenheath in Groot-Brittannië. Vanaf vliegbasis Eindhoven doet het Nederlandse KDC-10-tankvliegtuig mee aan de oefening. In de eerste week neemt een luchtverdedigings- en commandofregat van Koninklijke Marine deel aan de oefening.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button