fbpx
AirlinesCargoInnovatieKLMNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

Nieuw bij KLM: vrachtruimtes in passagiersstoelen

Sinds het begin van de coronacrisis heeft KLM in plaats van passagiers ook veel vracht in de cabines vervoerd. Vandaag komt de maatschappij met een nieuwe innovatie: de cargo seat bag.

Gisteren landde de KL896 vanuit Shanghai op Schiphol met in de cabine 172 Cargo Seat Bags gevuld met in totaal 950 dozen met daarin ca. 10.000 kg aan medische hulpmiddelen zoals Corona test kits.

Vorig jaar werd de luchtvaartindustrie zwaar getroffen door de COVID-19-pandemie en hierdoor bleef de vrachtcapaciteit lange tijd laag. KLM heeft inmiddels meer dan 150 cargo in cabin-vluchten uitgevoerd. Hiermee werden tot dusver op vrachtvluchten meer dan 130 miljoen medische hulpmiddelen op de stoelen vervoerd met behulp van plastic hoezen en spanbanden. Inmiddels vliegt KLM niet meer met de B747-Combi en worden er voor dit concept B777’s ingezet. Aangezien deze vliegtuigen ook voor passagiers worden gebruikt, moet het laden en lossen van dozen op passagiersstoelen met de grootste voorzichtigheid gebeuren om de vliegveiligheid te waarborgen en om schade aan het interieur, de stoelen en entertainmentsystemen te voorkomen.

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die de Cargo Seat Bag gebruikt. De tas is geschikt voor de vliegtuigtypes Boeing 777-200/300, Boeing 787-10, en Airbus A330-200 en wordt in 1-, 2- en 3-zits uitvoering geleverd.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button