fbpx
DefensieHelikoptersMilitairNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Vogel zet Apache-helikopter aan de grond

Een Apache-helikopter van de Luchtmacht heeft vanochtend tijdens een grote, militaire oefening een voorzorgslanding moeten maken na een aanvaring met een vogel.

De gevechtshelikopter kon veilig landen in een weiland nabij het dorp Strijen, onder Dordrecht. Vandaag, donderdag 15 april, vond er boven de Hoeksche Waard in Zuid-Holland een grote oefening plaats waaraan 70 militairen meededen. Met verschillende Apaches en twaalf landvoertuigen doorkruisten ze het gebied. Tijdens de oefening raakte de helikopter een vogel.

Na een controle kon de helikopter weer verder vliegen, zo meldt AD.nl. Niet boven alle natuurgebieden mag worden gevlogen, maar volgens de Luchtmacht mocht het wel over dit deel omdat de Hoeksche Waard aangewezen is als laagvlieggebied voor militaire helikopters.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button