fbpx
AirbusAirlinesNieuwsVliegtuigenVliegvelden

Lufthansa vliegt elfde A380 naar stalling in Teruel

Lufthansa heeft opnieuw een Airbus A380 voor langetermijnopslag naar het Spaanse vliegveld van Teruel gevlogen. Het toestel stond al een jaar aan de grond en is de elfde A380 die in Spanje komt te staan.

Vandaag heeft Lufthansa voor de elfde keer een Airbus A380 naar de langetermijnopslag gevlogen. Hoewel het nog niet honderd procent zeker is dat de Airbus A380 niet meer zal terugkeren bij Lufthansa, ziet de toekomst er voor de Duitse Superjumbo’s somber uit. In maart werd al duidelijk dat Carsten Spohr, CEO van Lufthansa, de grote passagiersvliegtuigen realistisch niet meer ziet terugkeren.

De D-AIME is de vierde A380 dit jaar die naar Teruel vliegt. Tussen januari en mei worden er door Lufthansa in totaal vijf A380’s naar de Spaanse opslagfaciliteit overgebracht; iedere maand eentje. In dat kader werd vorige maand de D-AIMD al naar Spanje gevlogen. Dat toestel had toen al meer dan een jaar geen passagiers meer vervoerd, en had in de periode maart 2020 tot maart 2021 slechts 38 minuten gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button