fbpx
NieuwsRuimtevaartType

NASA kiest SpaceX voor nieuwe Maanlander

NASA heeft het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk uitgekozen om een nieuwe maanlander te ontwerpen. De ‘Starship’ moet straks als een soort bus gaan werken tussen de maan en een ruimtestation die om de maan draait. SpaceX wint hiermee van haar twee concurrenten Blue Origin en Dynetics, die hadden ook concepten en prototypes aangeboden. SpaceX krijgt een contract dat bijna 3 miljard dollar waard is.

HLS

Met een ‘Human Landing System’, ook wel HLS genoemd, wil NASA weer astronauten terugbrengen naar de maan. De landing zou in 2024 uitgevoerd moeten worden. De ‘Starship’ van SpaceX is nu nog in de ontwikkelingsfase. De eerste testvluchten worden uitgevoerd vlakbij de grens tussen Texas en Mexico. Het bedrijf hoopt nog dit jaar een van haar ‘Starships’ naar de ruimte te sturen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button