fbpx
Historische LuchtvaartIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

TBM Avenger maakt noodgedwongen waterlanding | Video

Zaterdag maakte een vliegtuig dat deelnam aan de Florida Air Show een noodlanding in de oceaan nabij de stranden van Patrick Space Force Base, meldden lokale media.

De eenmotorige TBM Avenger maakte een relatief “zachte” landing in het ondiepe water ten zuiden van Cocoa Beach, zoals te zien is op video’s die op Twitter zijn geplaatst. In de video’s is te zien dat het vliegtuig op een gecoördineerde manier land voordat het in de oceaan tot stilstand komt, wat veel sproei en schuim rondom het vliegtuig veroorzaakt.

Volgens het verslag is het vliegtuig veilig geland, en raakte niemand gewond, ook de piloot niet, die medische behandeling weigerde. De organisatoren van de vliegshow gaven een verklaring uit waarin ze zeiden dat de oorzaak van de noodlanding een “mechanisch probleem” was. “De TBM Avenger die optrad in de warbird parade had een mechanisch probleem en de piloot was in staat om het vliegtuig dicht bij de kust naar beneden te brengen. Reddingswerkers waren onmiddellijk ter plaatse en de piloot is OK”, luidde de verklaring van de Cocoa Beach Air Show.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button